דאגות לפני השינה – כיצד לעזור לילדכם להירגע

כך תשתמשו בדמיון מודרך, נשימות עמוקות וקופסת דאגות כדי להקל על ילדכם לפני השינה.

© raisingchildren.net.au, המידע תורגם ונערך באישור האתר Raising Children Network.

סביבת השינה וקופסת הדאגות

אחרי יום עמוס בבית הספר, חשוב לשמור על שגרת השכבה שתעזור לילדכם להתכונן לשינה. עמעמו את האורות בחדר ושמרו על סביבה שקטה ורגועה, כדי שיירדם בקלות.

השאירו את המחשבים, הטלוויזיות, וכל המכשירים הניידים מחוץ לחדר השינה של הילדים. צפייה ומשחק במסכים מפריעים לתהליך ההירדמות, גוזלים מזמן השינה ומקשים על הילד לתפקד ביום למחרת. כמו כן, כבו את הטלפונים לפני השינה. הנהיגו “זמן ללא מסכים” בשעה שלפני ההשכבה לישון.

אם הדאגות מונעות מילדכם להירגע, אפשר להשתמש ב“קופסת דאגות”: הוא יוכל לצייר או לכתוב את הדאגות שלו במהלך היום, ואז לחשוב או לדבר על פתרונות אפשריים. לפני השינה, הוא יניח את הציורים או הפתקים בקופסה וכך יפנה את ראשו מדאגות, כשהוא משאיר את הדאגות לנוח בקופסה.

נשימות עמוקות

נשימות עמוקות יכולות לעזור לילדים להירגע. כדי לתרגל נשימות עמוקות, ניתן ללמד את ילדכם כיצד לנשוף החוצה באטיות בעזרת בועות סבון.

בקשו ממנו להרפות את הכתפיים, ולשאוף פנימה בספירה של ארבע (סִפרו איתו: “אחת, שתיים, שלוש, ארבע” באיטיות)

לאחר מכן, בקשו ממנו לעצור את הנשימה בספירה של ארבע, ולנשוף החוצה בספירה של ארבע. אם הוא מתקשה לעשות זאת, הזכירו לו לנשוף החוצה באטיות. כעת, בקשו ממנו לעצור את הנשימה בספירה של ארבע. חזרו על התהליך ארבע פעמים. הסבירו לו כיצד התהליך ירגיע אותו, וספרו לו שהוא ישתפר בעזרת תרגול יומיומי.

דמיון מודרך

בחרו בספר מצויר המציג מקום שילדכם יוכל לדמיין (הימנעו משימוש בתמונות חשוכות או מפחידות).

דברו על האיורים, ושאלו אותו אם הוא יכול לדמיין את המקום. עודדו אותו לשנות את התמונה בדמיונו או להוסיף לה פרטים.

תוכלו גם להנחות את ילדכם לצייר לעצמו תמונות שונות בראש, של אירועים וחוויות טובות שחלפו עליו, או לחילופין של אירועים עתידיים שהוא היה רוצה שיתגשמו. ככל שילדכם ילמד טוב יותר ליצור תמונות בדמיונו, כך יוכל להירגע יותר.