הולכים לבית הספר: טיפים מעשיים

ילדכם הולך לבית הספר בפעם הראשונה? הנה כמה טיפים מעשיים שיעזרו לכם ולילדכם להחליק בקלות לשגרה היומיומית בבית הספר. יכול להיות שתלמדו המון דברים חדשים בעצמכם!

הורדה ואיסוף

הכנת הילדים לבית הספר בבוקר אינה חייבת להיות ספורט אולימפי, אך אפשר להקל על ההתנהלות עם קצת משמעת ותרגול! מומלץ להגיע לבית הספר הרבה לפני הצלצול, כדי שתוכלו לראות שילדכם מתמקם כמו שצריך לפני שאתם יוצאים.

בסוף היום ילדכם יהיה עייף מאוד ויצפה בקוצר רוח לחזור הביתה מוקדם ככל האפשר, או ללכת לחבר ולשחק. אספו אותו בזמן, כדי שירגיש בטוח יותר. כדאי לבדוק אם יש לו כל מה שצריך לפני שיוצאים בבוקר, ולפני שחוזרים הביתה אחר הצהריים. כך תוכלו לחסוך מעצמכם אכזבות רבות בבית ובבית הספר, למשל, אם ילדכם לא מוצא את הקלמר המיוחד או הספר האהוב עליו.

ביגוד

הכינו את הבגדים בערב לפני, כדי להפחית את הלחץ ברגע האחרון. כדאי לבדוק את מזג האוויר ולארוז בגדים חליפיים למקרה הצורך. תייגו את הבגדים בשמות, כדי שילדכם לא יאבדו את כל החפצים שלהם, אלא רק חלק! כמו כן, מומלץ לשים בתיק גם זוג תחתונים ספייר וכן זוג גרביים יבש בחורף..

ארוחת עשר וארוחת צהריים

ארוחת צהריים וארוחת עשר בריאות יעזרו לילדכם להישאר ערני ואנרגטי במהלך היום. זכרו שמי ברז הם המשקה הבריא ביותר לילדים. עדיף לתת לילדכם בקבוק מים מאשר מיץ או נקטר.

אם ילדכם צריך לקבל תרופה בבית הספר, תנו למורה אישור מיוחד כדי שתוכל לתת לו את המינון המדויק, והדריכו אותה בקפדנות.

בעיות בבית הספר

אם ילדכם נתקל בבעיות בבית הספר, מומלץ לדבר עם המורה מהר ככל האפשר – בטלפון או פנים אל פנים – כדי לטפל בבעיה ולמנוע את החמרתה.

כללי בטיחות בבית הספר

ילדכם צריך לדעת היכן מותר לו לשחק בבית הספר, ואילו אזורים מחוץ לתחום. בחלק מבתי הספר יש כללים הנוגעים לנעליים, כובעים ושימוש בקרם הגנה מפני השמש, וכמובן – כללים להתנהגות בחצר.

אירועים מיוחדים

בתי הספר עורכים לפעמים אירועים מיוחדים, שמהווים נקודות שיא עבור הילדים בשנת הלימודים. כדאי לתמוך באירועים הללו ולהשתתף בהם, או לעזור לילדכם להתכונן אליהם. ילדים נוטים להצליח טוב יותר בבית הספר כשהאימהות, האבות ומי שמטפל בהם תומכים ומשתתפים באירועים הללו.

ילדכם עם צרכים מיוחדים

היפגשו עם מנהל בית הספר לפני תחילת הלימודים כדי לדון בצרכים המיוחדים של ילדכם. כך יוכל הצוות לברר כיצד להתאים לצרכיו.

הנה כמה רעיונות לדיון:

  • האם בית הספר התנסה בטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים?
  • מה גודל הכיתה?
  • כיצד אפשר לשנות את תכנית הלימודים כך שתתאים לילדכם?
  • מה יעשה ילדכם אם אינו יכול להשתתף בפעילויות מסוימות?
  • מתי יזדקק ילדכם לתמיכה נוספת?
  • איזו השגחה וביטחון יכול בית הספר לספק לכם, בעיקר מחוץ לכותלי הכיתה?
  • כיצד יכול בית הספר לתמוך באינטראקציות חברתיות עם ילדים אחרים?

תקשורת בין בית הספר להורים

החינוך של ילדכם הוא אחריות משותפת לכם ולבית הספר. תקשורת טובה בין הבית לבית הספר תשפר מאוד את החוויה של ילדכם. יש דרכים רשמיות רבות ליצירת קשר עם בית הספר, ובהן:

  • ימי הורים ופעילויות בית ספריות
  • אסיפות הורים
  • עלוני מידע/דפי קשר
  • פתקים או וואטסאפ מהמורה/רישום ביומן

עם זאת, תמיד אפשר לקפוץ לביקור קצר ולקשקש עם המורה של ילדכם, לפני תחילת הלימודים או בסופם, לאחר שבדקתם מראש  אם המורה פנויה, או להתקשר אליה בזמנים הנוחים לה. הילדים עלולים להיות מוטרדים מאוד אם הם מאחרים לטיול שנתי או לאירוע מיוחד, ולכן כדאי לבדוק בתיקיהם ולחפש פתקים מהמורה מדי יום או לבדוק את ההודעות בקבוצת הוואטסאפ הכיתתית.

יידעו את צוות בית הספר אם ילדכם זקוק לתשומת לב מיוחדת במקרים מסוימים – למשל, אם יש בעיות בבית, מקרה של מוות במשפחה או שילדכם היה חולה. בדומה לכך, אם בדיוק זכה בתחרות או הצטיין בקראטה, ספרו לצוות כדי שיוכלו לעודד אותו.

© raisingchildren.net.auהמידע תורגם ונערך באישור האתר Raising Children Network.