עודף חלב אם

לחלק מהאימהות המניקות יש עודף חלב אם, שעלול להוביל לגודש. בדרך כלל אפשר לפתור את המצב בקלות, וכדאי לקבל עזרה מוקדם ככל האפשר.

עודף חלב אם וגודש: לקבל עזרה

אם את זקוקה לעזרה בהנקה, תוכלי לפנות לשירותי תמיכה, כמו לאחות טיפת חלב, לרופא הילדים או לליגת לה לצ’ה – קו התמיכה בטלפון 1599-525-821. במקרה הצורך, הם יוכלו לעזור לך למצוא יועצת הנקה.

מאמר זה מסביר כיצד לטפל בעודף ייצור החלב ובגודש. לנושאים אחרים בענייני הנקה, קראי את המאמרים כיצד להגביר את ייצור החלב, הנקה- כיצד להצמיד את התינוק לשד והנקה- גודש וכאבים בפטמות או בשדהנקה- גודש וכאבים בפטמות או בשד.

עודף חלב אם

יש שוני בקצב יציאת החלב בין נשים. כל עוד שהתינוק עולה יפה במשקל ורגוע במשך ולאחר ארוחות אין צורך בדאגה או התערבות. אבל, אם נראה שהתינוק אינו עומד בקצב הזרימה, ואפילו משתנק בזמן ההאכלה, יש מקום להתערבות.

הפיתרון הראשון הוא להצמיד את התינוק אל השד ואז להישען אחורה. כך, כובד המשקל יכול להפחית את קצב הזרם.

במידה שהאמא ממשיכה להרגיש ששדיה מלאים מדי לאחר שהתינוק יונק וזה גורם לה לאי נוחות, ניתן לנסות הצעדים הבאים:

  • הניקי את התינוק משד אחד בכל הנקה. אם הוא זקוק להשלמה מיד אחרי ההנקה, תני לו לינוק מאותו שד. שלוש או ארבע שעות לאחר מכן, בהנקה הבאה, הציעי לו את השד השני.
  • אם את מרגישה גודש ואי נוחות, שאבי מעט חלב. עם זאת, שאיבת כמות גדולה של חלב עשויה לגרום לייצור חלב נוסף, ולכן יש לשאוב רק מספיק כדי להקל על הכאב או אי הנוחות.

© raisingchildren.net.auהמידע תורגם ונערך באישור האתר Raising Children Network.