הנה קווים מנחים לתזונה יום-יומית וכמויות מומלצות לילדים
© raisingchildren.net.au, המידע תורגם ונערך באישור האתר Raising Children Network.
קווים מנחים לתזונה יום-יומית
פעוטות זקוקים למגוון רחב של מזונות בריאים. כמות האוכל שלה הם נזקקים תלויה במשקלם, גובהם וברמת הפעילות שלהם במהלך היום.
ילדים בני 8-4 אמורים לצרוך את כמויות המזון הבאות: שתי מנות של פירות; 4-3 מנות של ירקות, שלוש מנות של מוצרי חלב, ארבע מנות פחמימה (לחם ודגנים), שתי מנות של שמנים בריאים מהצומח, 2-1 מנות של חלבונים – עוף או הודו או ביצה. מאכלים המכילים רמות גבוהות של שומן רווי, סוכר ומלח, כגון עוגות, עוגיות וחטיפים למיניהם, אינם מומלצים לילדים. אם אתם בוחרים לתת אותו לילדכם, עשו זאת רק מדי פעם – לעיתים רחוקות.
קבוצות מזון: כמויות מומלצות לפירות, ירקות ודגנים
פירות: מנה אחת = יחידה אחת של תפוח בינוני, בננה, תפוז, אפרסק, אפרשזיף או אגס; שתי יחידות של קלמנטינות קטנות, שזיף, משמש ,קיווי או תמרים; כוס אחת של פירות חתוכים כגון אבטיח, מלון, או תות שדה.
ירקות: מנה אחת = חצי כוס ירקות מבושלים: ברוקולי, תרד, גזר, דלעת , שעועית ירוקה ועוד; כוס אחת של ירוקת טריים חתוכים: חסה, מלפפונים, עגבניות, פלפלים, גזר ועוד.
קבוצות מזון: כמויות מומלצות מוצרי חלב, חלבונים ושומנים
מוצרי חלב: מנה אחת = כוס אחת (200 מ”ל) חלב פרה (חלב מופחת שומן ניתן לתת לילדים מעל גיל שנתיים) או חלב סויה; פרוסה אחת גבינה צהובה; גביע יוגורט; 2 כפות גבינת 5%: קוטג’, גבינה לבנה, 100 גרם גבינה בולגרית דלת שומן ועוד.
חלבונים – בשר, עוף, דגים, ביצים, קטניות ואגוזים: מנה אחת = 65 גרם של בשר בקר או עגל רזה לאחר בישול; 80 גרם עוף או הודו לאחר בישול; 100 גרם דג מבושל ללא עצמות; 170 גרם טופו מבושל; שתי ביצים גדולות; כוס אחת של עדשים, חומוס או שעועית לבנה.