יצירת שגרה והתמודדות משפחתית עם אי ודאות בשעת מלחמה

זה מוציא מהדעת שאי אפשר לתכנן קדימה ואנחנו לא יודעים מה יקרה אפילו מחר. האי ודאות הזאת מייצרת מגבלות על השגרה וסטרס מתמשך. מה נוכל לעשות?

צפו בשיחתן של ד”ר חוה גדסי וד”ר דפנה עידן פרוסק, חברות צוות מרכז גושן, בפודקאסט להורים אלופים!

קצר ולעניין? הנה רשימת טיפים ליצירת שגרה משפחתית מיטיבה בשעת מלחמה

במסגרת הדברים שכן בשליטתנו, וכדי להפחית סטרס, אנחנו יכולים לייצר 2 סוגים של שגרות:

הסוג הראשון הוא שגרה יומיומית– בשגרה כזאת אנחנו נדאג להקפיד לשמור על סדר יום הגיוני: לקום בבוקר, ובשעות הגיוניות, להתלבש, ללכת לישון בערב בשעות סבירות. לקבוע זמני ארוחות סדירים עד כמה שניתן, לשמור על זמני מקלחות קבועים. נסו לתת התראה של כמה דקות מראש לפני מעבר מפעילות לפעילות. בנוסף, נשים דגש על החשיבות של פעילויות פנאי מחוץ לבית, כמו חוגים או תנועות נוער, שתורמות למניעת חרדה.

הסוג השני הוא שגרת זמן משפחתי– נסו לייצר זמן פנאי משפחתי שמתאים לסיטואציה, למשל ארוחת פיקניק בסלון, צפייה משותפת בתוכנית אהובה, זמן קריאה משפחתי קבוע ועוד. תוכלו גם לייצר תוכנית מגירה למקרים בהם התוכניות מתבטלות בשל המצב הביטחוני.

במסגרת השגרות, שני טיפים חשובים: קודם כל, תקפידו להציב גבולות. אתם לא רעים ואתם לא קשוחים, גבולות מייצרים לילדים תחושת ביטחון.

שנית, אם היתה לנו שגרה מתוכננת שבוטלה, דברו על זה עם הילדים והסבירו למה היא בוטלה, באופן מותאם גיל. תנו להם לשיים את הרגשות שלהם, ותקפו רגשות שלילים כמו פחד או אכזבה.

תוכלו גם לצפות בסרטון קצר: