בימים אלו, כשגם אנחנו וגם הילדים מוצפים וחווים רגשות לא פשוטים, חשוב לתת מקום לשיח איתם, שיעודד אותם לשתף אותנו בתחושות שלהם.
הנה 5 טיפים שיעזרו לכם לעודד שיח על רגשות:
טיפ ראשון: כשהילד או הילדה משתפים אתכם בתחושות שלהם, הגיבו באופן חיובי ולא שיפוטי. תוכלו לומר- “אני ממש שמחה ששיתפת אותי”, או “אני שמחה שאתה שואל אותי” – זה יעודד את אותם להמשיך ולשתף אתכם גם בפעם הבאה, וגם בנושאים רגישים יותר.
טיפ שני: תנו תיקוף ולגיטימציה להבעת רגשות מכל הסוגים. תוכלו להגיד למשל- “לכל הרגשות יש מקום בבית שלנו”, או “זה בסדר להרגיש עצוב. זה מאוד טבעי.”
טיפ שלישי: השתמשו בשאלות מכוונות, כמו “”ואיך את הרגשת עם מה שקרה? או “מה את חושבת על זה?”. אם תשאלו שאלות, אולי תגלו שהילד או הילדה לא חוו את הסיטואציה כקשה רגשית, ומבחינתם היא הייתה אחרת לגמרי. אל תפרשו אותה במקומם.
טיפ רביעי: אל תרוצו לפתרונות. לפעמים כל מה שהילד או הילדה שלנו צריכים מאיתנו זה אמפתיה. לכן, הגיבו באופן אמפתי, כמו “נכון, זה באמת נשמע מאוד מפחיד”. אם כבר עברתם לשלב של למצוא פתרונות, תנו להם להגיע לפתרון בעצמם, ואל תחליטו במקומם. תוכלו לשאול- “אז מה יכול לעזור לך?”.
טיפ חמישי ואחרון: תהוו מודל עבור הילדים והילדות שלכם– שתפו אותם בעצמכם בכנות ברגשות שלכם, גם ברגעים מורכבים, בהתאם לגיל של הילד או הילדה, ולרמת השיח שלהם.