הנה קווים מנחים לתזונה יום-יומית וכמויות מומלצות לילדים ולבני נוער
© raisingchildren.net.au, המידע תורגם ונערך באישור האתר Raising Children Network.
קווים מנחים לתזונה יום-יומית
בני נוער זקוקים למגוון רחב של מזון בריא מתוך חמש קבוצות המזון העיקריות. כמות המזון תלויה בגודל גופו של כל מתבגר וברמת הפעילות שלו.
ילדים בני 11-9 צריכים לקבל ביום 2 מנות פרי; 5 מנות ירק; 3-2.5 מנות של מוצרי חלב; 5-4 מנות דגנים; ו-2.5 מנות של בשר רזה, אגוזים וקטניות. הימנעו ממזון שמכיל רמות גבוהות של שומן רווי, סוכר ומלח (עוגות, ביסקוויטים, צ’יפס ומזון מטוגן).
קבוצות מזון: כמויות מומלצות לפירות, ירקות ודגנים
פירות: מנה אחת = יחידה אחת של תפוח בינוני, בננה, תפוז, אפרסק, אפרשזיף או אגס; שתי יחידות של קלמנטינות קטנות, שזיף, משמש ,קיווי או תמרים; כוס אחת של פירות חתוכים כגון אבטיח, מלון, או תות שדה. הציעו לילדכם שתי מנות ביום.
ירקות: מנה אחת = חצי כוס ירקות מבושלים: ברוקולי, תרד, גזר, דלעת , שעועית ירוקה ועוד; כוס אחת של ירוקת טריים חתוכים: חסה, מלפפונים, עגבניות, פלפלים, גזר ועוד. הציעו לילדכם 5 מנות ביום.
קבוצות מזון: כמויות מומלצות מוצרי חלב, חלבונים ושומנים
מוצרי חלב: מנה אחת = כוס אחת (200 מ”ל) של חלב (חלב רזה או חלב סויה מועשר בסידן); או שתי פרוסות גבינה צהובה; או שלושת-רבעי כוס (200 גר’) יוגורט; או חצי כוס גבינת ריקוטה. הציעו לילדכם 2.5-3 מנות ביום.
חלבונים – בשר, עוף, דגים, ביצים, קטניות ואגוזים: מנה אחת = 65 גרם של בשר בקר או עגל רזה לאחר בישול; 80 גרם עוף או הודו לאחר בישול; 100 גרם דג מבושל ללא עצמות; 170 גרם טופו מבושל; שתי ביצים גדולות; כוס אחת של עדשים, חומוס או שעועית לבנה. הציעו לילדכם 2.5 מנות ביום.