כיצד לעודד את הילדים לאכול ירקות

כולם יודעים שירקות זה בריא. הורים רבים מנסים מאוד לוודא שילדיהם אוכלים ירקות מדי יום - אך לא תמיד נוחלים הצלחה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעודד את הילדים לאכול יותר ירקות.

מה צריך כדי לעודד את הילדים לאכול ירקות

הדבר החשוב ביותר שיש לזכור כשאתם מנסים לגרום לילדיכם לאכול ירקות הוא הגישה הכללית שלכם כלפי אכילה. אל תכריחו את ילדיכם לאכול ירקות – או כל מזון אחר. עודדו את הילדים לנסות כפית אחת, אך אל תדאגו אם יסרבו לכך. בסופו של דבר הם יסכימו לנסות, ולכן המשיכו להציג להם מאכלים שונים מדי פעם. למדו אותם על חשיבותה של התזונה – גם אם מדובר בילדים צעירים מאוד. אפשר לומר: “קח, זה טעים ויעזור לך להיות בריא, גדול וחזק”.

לאכול יותר ירקות: איך עושים את זה

  • הוסיפו עוד ירקות מצבעים שונים לארוחה: ערבבו אותם במאכלים אחרים או הציעו אותם כתוספת.
  • הניחו על השולחן צלחת של ירקות טריים או סלט קר של ירקות מבושלים לפני הארוחה – זהו הזמן שבו ילדכם הכי רעב.
  • שימו קערת עגבניות שרי או גזרים קטנים במקרר בתור חטיף מהיר וזמין (אך זכרו שהמאכלים הללו עלולים להוות סכנת חנק לפעוטות ולילדים בגיל הגן).
  • הגישו ירקות טריים או מאודים עם רוטב או מטבלים כמו טחינה, חומוס או צזיקי.
  • הכינו לארוחה פירה בטטה במקום פירה תפוחי אדמה – בטטה מכילה כמויות גדולות יותר של ויטמין A.
  • תנו לילדים להכין סנדוויץ’/ לאפה/ טורטייה משלהם עם חסה קצוצה, עגבנייה, גבינה/ מיונז/ טחינה/ חומוס/ אבוקדו/ חמאת בוטנים.
  • נסו לא לבשל את הירקות יותר מדי. בישול קל/ אידוי/ הקפצה במעט שמן משמרים את הטעם, הצבע והויטמינים בירקות.
  • הכירו לילדכם את הירקות השונים. הגישו אותם מדי יום.
  • הכינו את הארוחות ביחד – לדוגמה, ילדים צעירים יכולים לשטוף את הירקות, והגדולים יותר יכולים לקצוץ אותם כדי להכין מוקפץ וסלטים.
  • תנו לילדכם לעזור לכם לבחור ירקות טריים כשאתם עושים קניות.
  • הכינו ‘בר סלטים’ לארוחת ערב: חתכו ירקות שונים באופנים שונים (מגורד, קוביות, רצועות וכו’) והוסיפו קערות עם תוספות מעניינות או שאריות מהמקרר כמו בורגול, קינואה, גבינה, טונה, טופו מוקפץ, שעועית לבנה או צבעונית, קוביות תפוחי אדמה מבושלים, ותנו לכל ילד להרכיב סלט משלו.
  • הכינו שיפודים של ירקות עם חותכנים בצורות מעניינות
  • שתלו גינת ירק בחצר, או שימו עציץ של עגבניות שרי/ עשבי תיבול במקום מואר בחצר או במרפסת.

והכי חשוב – שמשו דוגמה אישית. זכרו: נאה דורש, נאה מקיים. ומלבד זאת, גם אתם זקוקים לירקות!

כיצד להכניס יותר ירקות לתפריט המשפחתי

אם ילדכם דוחה את רוב הירקות, נסו ‘להגניב’ אותם לתוך האוכל:

  • הכינו עם ילדכם מאפינס והוסיפו להם דלעת, קישואים, בצל, ברוקולי, פטריות או גזר מגורד
  • הכניסו עלה חסה, פרוסת עגבנייה או תלתל גזר לתוך הכריך
  • הוסיפו תרד קצוץ או חופן ירקות מוקפאים למרקים, למרקי אטריות, לרוטב ספגטי או ללזניה
  • הוסיפו עגבנייה קצוצה או גזר מגורד לסלטי טונה, עוף או פסטה
  • הוסיפו קישואים וגזרים מגורדים לתוך קציצות
  • כשאתם מכינים עם ילדכם פיצה (או מוציאים פיצה מהמקפיא), הוסיפו ברוקולי או עלי תרד קצוצים על רוטב העגבניות

בין אם אתם בוחרים מזון, מכינים אותו, מבשלים או מגדלים אותו, הדבר החשוב ביותר הוא לשלב את ילדכם במשימה, כדי לבנות הרגלי אכילה בריאים שילוו אותו בהמשך החיים.

© raisingchildren.net.auהמידע תורגם ונערך באישור האתר Raising Children Network.