אין דבר טבעי יותר מלדאוג לתינוק החדש או לחשוב איך אתם מתפקדים בתור הורים. אך לעיתים הדאגה הופכת לחרדה, המקשה להמשיך ולתפקד. ההתמודדות עם החרדה תעזור לכם ליהנות יותר מהחיים כהורים.
מדוע חשוב להתמודד עם החרדה
חרדה ודאגות בנוגע להורות הם נורמליים למדי. הבעיה מתחילה כשהדאגה או החרדה הופכות לקיצוניות ומפריעות לבריאות ולחיי היומיום, ואף עלולות למנוע מכם להיות ההורים שאתם רוצים להיות.
תסמיני חרדה
תסמיני חרדה נפוצים הם:
- קושי שלא לדאוג
- תחושת חוסר מנוחה
- קושי להירגע או לישון
- קושי להתרכז
- תחושת תסכול
- דופק מואץ.
אך טבעי שתחוו חלק מהתסמינים הללו מעת לעת. אך אם רבים מהתסמינים מגיעים יחד ומקשים עליכם להתנהל כרגיל בחיי היומיום, כדאי למצוא דרכים להתמודד עם החרדה.
טיפים יומיומיים
יש כמה דברים שתוכלו לעשות אם אתם נתקלים במצב או בבעיה שגורמים לכם חרדה:
- תנו לעצמכם זמן להירגע לפני שאתם מגיבים. לדוגמה, ייתכן שתדאגו אם ילדכם חוזר מבית הספר ומספר לכם שמישהו התנהג אליו ברשעות. במקום להתקשר מיד למורה, עדיף ללכת הביתה ולדבר עם הילד. אם אתם עדיין דואגים ביום למחרת, קבעו פגישה עם המורה.
- נסו להתמקד רק במצב עצמו ולהתעסק בדברים האחרים מאוחר יותר. למשל, אם אתם חרדים כיוון שלילדכם יש חום, התמקדו בלעזור לו להרגיש טוב יותר ולקבוע תור לרופא. אפשר לדאוג לדברים כמו קניות, מצרכים או כביסה מאוחר יותר.
ישנם כמה צעדים פשוטים שיעזרו לכם להתמודד עם חרדה באופן כללי:
- ספרו למישהו מה אתם מרגישים – בן או בת הזוג, קרוב משפחה או חבר קרוב.
- הצטרפו לקבוצות מקומיות של הורים וילדים כדי ליצור קשר עם הורים אחרים שנמצאים במצבים דומים, ויכולים לתת לכם עצה מניסיונם.
- תעדו את הרגשות שלכם ביומן. יכול להיות שתצליחו לראות דפוס מסוים בדברים שמטרידים אתכם.
- נסו טכניקות להרגעה, כמו למשל: נשימות הרפיה, הרפיית שרירים או מיינדפולנס.
אם הטיפים האלה אינם עוזרים, פנו לקבלת עזרה מקצועית. קבעו תור לרופא המשפחה וספרו לו מה אתם מרגישים. חרדה יכולה להפריע למהלך החיים התקין שלכם ושל ילדכם. אם אתם מרגישים שאתם מתקשים להתמודד, חשוב מאוד שתפנו לקבלת עזרה.
© raisingchildren.net.au, המידע תורגם ונערך באישור האתר Raising Children Network