לכל הילדים יש זכות להיות בטוחים ומוגנים. אבל התפקיד שלנו כהורים עלול להיות מציף ומתסכל לפעמים. אם אתם חושבים שאינכם יכולים להתמודד עם המצב ואתם עלולים לפגוע בילדכם, עליכם לקבל עזרה.
ילדים והורים בסיכון
כמעט כל ההורים מרגישים לפעמים שילדם בוחן גבולות, יש פעמים שהם מרגישים שאין להם שליטה, והם אינם מצליחים לחזור ולשלוט ברגשותיהם ובתגובותיהם. הם עלולים לחוש שחיקה בגלל בעיות אישיות, רגשיות, רפואיות או כלכליות, ולהרגיש שאינם יכולים לטפל כראוי בילדיהם. גידול ילד עם התנהגות מאתגרת, או מחסור בתמיכה מספקת, יכולים גם הם למתוח את גבול הסבלנות של ההורים ואת יכולתם להתמודד.
אם אתם מאבדים שליטה ומתפרצים בזעם – מילולי או גופני – אתם מעמידים את ילדכם בסכנה, גם אם אינכם מתכוונים לכך. לעולם אל תפגעו פגיעה חמורה בילד. לכל ילד יש זכות להיות בטוח ומוגן.
מה לעשות
כרגע:
- להפסיק.
- התרחקו מהילד ונשמו עמוק.
- התקשרו למישהו שירגיע אתכם, כמו קרוב משפחה, חבר או יועץ בקו סיוע.
כשאתם רגועים יותר:
- חשבו על מה שקרה וכיצד זה משפיע עליכם ועל ילדכם.
- עשו משהו כדי לשפר את המצב.
- מצאו עזרה כדי לעשות את השינויים הנדרשים.
אם אתם פוחדים שתפגעו בילדכם, או שפגעתם בו, חשוב שתבקשו עזרה באופן מיידי. התקשרו לקו חירום ארצי למניעת אלימות במשפחה ולמען ילדים בסיכון בטלפון 1-800-220-000 הפועל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, או צרו קשר עם קו סיוע להורים. אם ילדכם זקוק לעזרה רפואית, פנו למוקד הרפואי של קופת החולים שלכם.
קבלת עזרה לטווח הארוך
אם זיהיתם בעצמכם את התחושה שאתם עלולים לפגוע בילדכם, עליכם לנקוט צעדים ולוודא שהמצב לא יחזור על עצמו.
הנה כמה אנשים שיוכלו לעזור:
- יועצים בקווי חירום להורים
- ארגוני סיוע למשפחות באזורכם – צרו קשר עם תחנת בריאות הנפש, אחות טיפת החלב או רופא הילדים שלכם, על מנת שייתנו לכם הפניה מתאימה.
- רופא המשפחה
- פסיכולוג או יועץ – אם אינכם יודעים למי לפנות, רופא המשפחה יכול לתת לכם שמות של אנשי מקצוע באזור
- מרכז לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה
בקשת עזרה דורשת אומץ, אך היא גם מראה שאתם:
- אוהבים את ילדכם ורוצים בטובתו
- מבינים שיש בעיה
- לוקחים אחריות
- רוצים לשנות את המצב עבור משפחתכם
- מחויבים לשיפור
אולי תתנחמו בידיעה שאינכם ההורים הראשונים שחוו זמנים קשים. כל רופא, פסיכולוג, יועץ, עובד סוציאלי או עובד בקו סיוע דיברו עם אנשים דומים לכם והגישו להם עזרה. אנשי המקצוע יוכלו לעזור לכם לקבל תמיכה ולכוון אתכם לגישה הורית חיובית יותר. כשאתם מבקשים עזרה, אתם עושים את הדבר הטוב ביותר עבור ילדכם, משפחתכם ועצמכם.
© raisingchildren.net.au, המידע תורגם ונערך באישור האתר Raising Children Network.