אחת מן ההשלכות של ההתמודדות עם נגיף הקורונה היא הפגיעה בלמידה הסדירה בבית הספר. יתכן שילדכם צבר בתקופה זו פערים לימודיים שעלולים להקשות על ההשתלבות חזרה בכיתה. כך תוכלו לסייע לילדכם לצמצם פערים.
התמודדות עם פערים לימודיים
השינויים בהרגלי הלמידה, המעברים התכופים בין למידה מרחוק ולמידה בכיתות והאפשרות של כניסה לבידוד פוגעים בשגרת הלימודים של הילדים. מטבע הדברים, חלקם מתקשה בתקופה זו לעקוב אחר ההתקדמות בכיתה, והם עשויים לגלות שצברו פערים לימודיים משמעותיים. פערים לימודיים מקשים על האפשרות להשתלב מחדש בלמידה, ונוטים להתעצם עם הזמן ללא התייחסות וטיפול.
לזהות את הקושי
על מנת להבין אם ילדכם מתמודד עם פערים לימודיים, שימו לב להתקדמות שלו בבית הספר. נסו לזהות סימנים מוקדמים לכך שהוא מתקשה, ולבחון אם הבעיות משתפרות או מחמירות עם הזמן. שוחחו עמו באופן קבוע על בית הספר, ובדקו את התגובה שלו. אם הוא מסרב לדבר, נשמע חסר מוטיבציה, או שאתם חשים שינוי ביחס שלו לבית הספר, יתכן שהוא מתקשה לחזור ללמידה. תוכלו לעקוב אחר שיעורי הבית שלו על מנת לבחון כיצד הוא מתמודד עם החומר הנלמד.
שוחחו עם הצוות
אם אתם חוששים שילדכם מתקשה בלמידה בעקבות פערים שהצטברו בתקופת הקורונה, כדאי ליזום שיחה עם מורה שמכירה את ילדכם היטב, כמו מחנכת הכיתה. כדאי ליידע את ילדכם שאתם מעוניינים לעשות זאת, לשתף אותו בדאגות שלכם ולשמוע את עמדתו. כך תוכלו לפעול יחד, כמשפחה, כדי לסייע לו.
בשיחה עם צוות בית הספר, נסו להעריך את סדר הגודל של הפערים הלימודיים, ולבדוק מה ביכולתו של בית הספר לעשות כדי למלא את צורכי ההשכלה של ילדכם. פעלו בשיתוף פעולה עם המורה, שאלו כיצד ילדכם יוכל להשלים את החומר, וכיצד תוכלו לעזור. בקשו את החומר החסר כדי שילדכם יוכל להשלים אותו בבית, וערכו תיאום ציפיות בנוגע ללוחות הזמנים הנדרשים.
יתכן שבית הספר יכול להציע שיעורי תגבור או תמיכה לימודית אחרת שתסייע בצמצום הפערים. כדאי לדבר עם הצוות כדי לדעת אילו שירותים זמינים עשויים להועיל. במידת הצורך, ניתן להסתייע בשירותים מחוץ לבית הספר, ולהציע לילדכם מספר שיעורים עם מורה פרטי מקצועי או בן משפחה שיכול לעזור כדי להדביק את הקצב של הכיתה.
מה אפשר לעשות בבית בזמן הקורונה
התמיכה שלכם ההורים בלמידה של ילדכם חיונית על מנת שיוכל לשוב לשגרה גם בבית הספר. הנה כמה דברים שתוכלו לעשות בבית כדי לסייע לילדכם לצמצם את הפערים הלימודיים שהצטברו:
בססו סביבה תומכת
הראו לילדכם שאתם מעריכים למידה והשכלה. שמרו על קשר חם וחיובי עם צוות בית הספר, התעניינו בלימודיו ועקבו אחר שיעורי הבית. שבחו את ילדכם על המאמצים שלו, בלי קשר להישגיו. עודדו אותו לנסות להבין למה הוא זקוק בלמידה, ולמדו אותו כיצד יוכל לבקש עזרה.
עזרו לילדכם להתארגן
שבו עם ילדכם על מנת לפרק את המטלה של השלמת החומר החסר למשימות קטנות וקלות יותר לניהול. עזרו לו לחלק את הלמידה כך שיוכל להשלים משימה אחת מדי יום. ניתן להסתייע ביומן או בלוח שיאפשר לילדכם לתכנן אלו משימות יעשה בכל פעם על מנת להתקדם בחומר, וכיצד ישלב את צמצום הפערים במטלות השגרתיות של בית הספר, כמו שיעורי הבית.
צרו אווירה מתאימה
מצאו את הזמן והמרחב שיאפשרו לילדכם את התנאים שהוא זקוק להם ללמידה בבית. הכינו מקום נוח, שקט ומואר שבו יוכל לפרוש את כל הציוד הדרוש לו. צמצמו הסחות דעת – כבו את הטלוויזיה, בקשו מהאחים להתרחק. הציעו לילדכם הפסקות קצרות, שבהן יוכל לנוע ולהתמתח מעט. הישארו בסביבה כדי להשגיח ולהציע עזרה במקרה הצורך. אם ילדכם סיים את כל המוטל עליו, אפשר לתגמל אותו בפעילות אהובה.