ואם ואם ואם… לחיות לצד הקורונה

אל מול השינויים התכופים במתוויי הבדיקות והבידודים, ילדים וילדות רבים נותרים חסרי אונים ומבוהלים אל מול חוסר הודאות. כשאנחנו לא יוזמים שיח עם הילדים הם נותרים לבד עם השאלות ולעיתים התשובות שהם מוצאים רחוקות מהאמת ועלולות להיות מבהילות מאוד. כאן תוכלו למצוא ספר ילדים שיסייע לכם בתיווך המידע הרלוונטי והמצב בו אנו חיים כעת ויאפשר מרחב לשיח נעים ורגוע שבו אפשר גם ללמוד "מה יקרה אם...".

לספר, לשתף, לשאול

בשנתיים האחרונות ילדים וילדות שומעים באופן יומיומי על הקורונה כמחלה מסוכנת שעלינו להיזהר ולהישמר ממנה מכל משמר. הם נאלצים, כמונו, להתמודד עם מתווים שמשתנים באופן תדיר ונאלצים גם להסתגל לשינויים רבים. גם בנו עשויים להתעורר רגשות מורכבים מול הבהלה ואי הוודאות.

להורים ואנשי חינוך יש תפקיד מכריע בהקלה על ההתמודדות של הילדים והילדות. שיח הוא מרכיב מרכזי והכרחי ולעיתים אנו נוטים להימנע ממנו כיוון שאנחנו חושבים שאין בו צורך או כיוון שאנחנו חוששים שלא נדע מה לומר. גם ההורים מבולבלים ולא תמיד בטוחים מה יקרה אם אחד מבני או בנות הבית יתגלה כחיובי. כשאנחנו לא יוזמים שיח עם הילדים הם נותרים לבד עם השאלות ולעיתים התשובות שהם מוצאים רחוקות מהאמת ועלולות להיות מבהילות מאוד.

השימוש בספר שמארגן את החוויה, את המצב בו אנו חיים כעת, מאפשר מרחב לשיח נעים ורגוע שבו אפשר גם ללמוד “מה יקרה אם…” וגם לשאול שאלות. על חלקן לקבל תשובות ובאשר לאחרות – אפשר להיות יחד בחוויה של אי ודאות.

אז מה עושים?

הדפיסו את הספר או הציגו אותו במחשב, שבו יחד – הורה וילד.ה וקראו בנחת. הסיפור מתאר את מתווה הבדיקות החדש ומנרמל את התחושות שעלולות להתעורר בנו – פחד, בהלה, כעס ועוד.
שימו לב, הספר לא מכיל תשובות לכל השאלות שילדים וילדות עשויים לשאול. אפשרו להם לשאול במהלך ההקראה, ואם לא עלו שאלות באופן ספונטני תוכלו לשאול אותם לאחר קריאת הספר “יש משהו שאת רוצה לשאול?”. ענו כמיטב יכולתכם והישארו נאמנים לאמת, אך הימנעו מתיאורים מורחבים ומבהילים. כשתסיימו, זכרו להזכיר להם “אם תהיה לך שאלה בהמשך, את תמיד יכולה לבוא אליי. אני אשמח לענות או לחשוב יחד”.

התקופה הזו תעבור. חשוב שנדע לצאת ממנה עם בטחון ביכולות שלנו, ועם אמון בסובבים אותנו.

--------

לגרסא להדפסה- לחצו כאן